~ Tuhanku, permudahkanlah segala urusanku. Limpahi daku dengan rahmat dan keredhaanMu. Berikanlah kekuatan untukku menempuh segala ujian daripadaMu melalui kesabaran yang tiada terbatas. Tetapkanlah imanku hanya pada jalanMU.. di dunia dan di akhirat.. amiin.. ~

Sunday, December 30, 2012

~ Mengimbau Kenangan ~

Melihat gambar-gambar mereka.. teman-teman yang pernah berkongsi tawa bersama suatu masa dulu.. betapa masa begitu cepat berlalu. Sesekali tatkala tercuit untuk menoleh seketika, kenangan itu telah jauh tertinggal dan kita menjadi begitu berbeza.

Perjalanan masa lalu seakan sebuah mimpi sewaktu kita ketiduran melayan lelah dalam hambatan waktu. Kini, pabila jaga menyentuh alam realiti.. hati menjadi tertanya-tanya. Benarkah dulu kita pernah melayarkan bahtera persahabatan? ..kerana antara kita kini  seakan dua dunia yang berbeza.

Terkadang hati ini ingin merisik khabar yang seakan berkurun menyepi. Namun perbezaan itu menjadikan segalanya kelihatan amat kaku dan akhirnya aku lebih memilih diam. Mungkin itu lebih baik kerana aku tidak mahu duniaku yang kecil ini menjadi semakin kecil. 

Segalanya.. pada akhirnya.. kuserahkan pada DIA yang Maha Mengetahui. Dalam dunia kecilku ini dalam angan yang amat besar dan indah, kuletakkan setiap inci kekurangan itu dalam tautan redha, pasrah dan doa untuk kuteruskan perjalanan ini bersama limpahan kasih-Nya.

No comments: